Experți

O foaie de parcurs pas cu pas către succes

Găsește într-un singur loc toate informațiile de care ai nevoie pentru a porni cu succes la drum.

Echipa noastră este aici să te ajute și să îți ofere tot sprijinul necesar pentru ca proiectul tău energetic să devină o realitate.

Raluca Șerbănică, WWF - expert tranziție energetică

Raluca Șerbănică are expertiză în domeniul bioenergiei, a soluțiilor alternative și al comunităților, cu experiență profesională în implementarea soluțiilor sustenabile care sprijină independența energetică și reducerea emisiilor de carbon. Raluca are experiență în domeniul politicilor publice și participă activ în cadrul grupului de lucru înființat de Ministerul Energiei privind Comunitățile de energie, precum și în cel înființat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene privind Fondul Social pentru Climă (FSC) asigurându-se că tranziția energetică ține cont de interese importante precum protecția biodiversității și a comunităților.
 ✉ rserbanica@wwf.ro

Corina Murafa, expert în politici energetice

Corina este cercetător, activist și consultant independent cu peste 10 ani de experiență în domeniul climei, energiei și sustenabilității, colaborând cu organizații mari din mediul public, privat și non-guvernmental, la nivel național și internațional, precum Banca Mondială, Comisia Europeană, Frankfurt School of Management, Fundația Friedrich Ebert, Environmental Defense Fund, Cancelaria Primului Ministru, și alții. Reprezintă societatea civilă în Comitetul Economic și Social European, este membră a Observatorului Român pentru Sărăcie Energetică și lector universitar al Facultății de Administrare a Afacerilor în Limbi Străine din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
✉︎ corina.murafa@gmail.com

Bogdan Stroe, suport tehnic cooperative

Experiență de peste 10 ani în management și leadership în companii și organizații non-profit. Experiență în politici publice din activitatea de consilier municipal. Membru activ în Cooperativade Energie din 2019. În contextul actual, în care conceptul de cooperative și comunități energetice este încă în curs de dezvoltare, Bogdan s-a implicat activ în promovarea unui sistem legislativ favorabil comunitatilor energetice, educarea publicului cu privire la beneficiile energiei durabile și în derularea unor proiecte inovatoare care se aliniază misiunii cooperativei.  
✉︎bogdan.stroe
@cooperativadeenergie.ro

Oana Medrea, suport tehnic cooperative

Oana este asistent analist în cadrul Cooperativei de Energie, contribuind pe trei proiecte europene: Comet, ACCE și LifeLoop. După un internship la Cooperativa de Energie pe parcursul universității, s-a concentrat pe dezvoltarea comunităților de energie în România, îndeosebi pe eforturi de adaptare a legislației și promovarea practicilor sustenabile privind energia.
✉︎oana.medrea
@cooperativadeenergie.ro

Camelia Sava, suport tehnic cooperative

Camelia Sava se ocupă de gestionarea și implementarea programelor europene destinate dezvoltării comunităților energetice și facilitării colaborării acestora cu municipalitățile locale, alături de Cooperativa de Energie. Responsabilitățile ei includ identificarea și extinderea noilor oportunităților de finanțare, precum și promovarea colaborării și a schimbului de cunoștințe între părțile interesate implicate în astfel de inițiative. ✉︎ camelia.sava
@cooperativadeenergie.ro

Olimpia Nicolae, suport comunicare comunități de energie

Olimpia este specialistă în relații publice care promovează practici sustenabile și sprijină comunitățile locale în tranziția către soluții de energie regenerabilă. Are experiență în advocacy, creare de strategii de comunicare pentru promovarea conceptului comunităților de energie, dezvoltare de conținut educațional și colaborarea cu autorități, media și ONG-uri.
✉︎olimpia.nicolae
@cooperativadeenergie.ro

Titlu

Descriere

Titlu

descriere

Titlu

descriere

Platforma Comunități de Energie este locul unde poți găsi informațiile esențiale pentru a înțelege și a te implica în dezvoltarea unei comunități de energie. Află cum funcționează comunitățile de energie, ce beneficii aduc membrilor și mediului înconjurător și care sunt pașii necesari pentru a crea una în localitatea ta.

De la aspecte legislative și tehnice, la modele de succes și studii de caz, vei găsi aici tot ce ai nevoie pentru a demara un proiect de succes.

Te interesează energia regenerabilă și stocarea ei? Sau poate vrei să afli mai multe despre prosumatori și cum poți deveni unul? Platforma noastră îți oferă răspunsuri clare și detaliate.

În cazul în care ai nevoie de sprijin suplimentar, experții noștri îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi consultanță personalizată și pentru a te ghida în fiecare etapă a procesului.

Inspiră-te din alte proiecte